آثار لفظ و کلام
یکی از اهداف ما در تحقیق و تألیف کتاب – فرهنگ نام و اسماء هم نام – که تا کنون بالغ بر ۱۲ نوبت بچاپ رسیده، همانا برطرف نمودن آثار وضعی اسم های نامأنوس، بی مسما و بدون انرژی مثبت بوده است. …
زیرا افراد در نامگذری خودشان دخیل نبوده و اختیاری نداشته اند. همانطوری که در تولد خود اختیار نداشته اند.
شرح این بیت از مولوی در مثنوی معنوی، در باره ی نامها والقاب و..، است که مرحوم اسماعیل انقروی(۱۰۴۱ ق) در شرح کبیر خود چنین آورده است:
لفظها و نامها چون دامهاست – لفظ شیرین ریگ آب عمر ماست
یعنی کلمات و اسمها مانند دامها می باشند: بسیاری از نامها بسیار به ظاهر شریف و عالی است اما معنا به منزله دام و فریب است: مثلاً بعضی از اشخاص را امیر و یا خود شیر و دلیر و یا این که حاکم مدبر می نامند: و برخی را نیر با لقبهای : صلاح الدین و معین الدین و مصلح الدین ملقب می سازند . برای مردم کودن و احمن این نامها دام است زیرا اشخاصی که با اسامی مذکور نامیده شده اند، کودنها و احمقها ذوات آنها را مانند اسامیشان قیاس میکنند ، در حالیکه این گونه اشخاص اسم با مسما ندارند: مسمای اینها بااسمشان مطابقت ندارد.
کذلک کلمات نیز بهمین منوال است، چون خیلی الفاظ بظاهر بشکل عبارات فصیح و استعارات لطیف و جامع صناعات شعری و اصطلاحات بدیعی می باشند اما از معنا بهره ای ندارند واو صناعاتشان بیشتر باشد. پس این قبیل سخنان بر فحوای آیه کریمه :«… کَسَرابٍ بِقِیعَهٍ یَحْسَبُهُ الظَّمْانُ ماءً …» (نور: ۳۹)-مثل سراب قبع(سرابی که ظاهر می شود و سپس مخفی می گردد) می باشند.
به همین جهت می فرمایند :کلام لطیف و شیرین ریگ عمر ماست.
حاصل مطلب : همان که ریگ آب را بخود جذب میکند و ضایع می کند ، الفاظ و عبارات به ظاهر شیرین نیز آب عمر ما را بدانسان ضایع میکند.
می شود گفت: مطلقاً علوم مربوط به الفاظ ضایع کننده ی عمر انسان است.
با سلام . کجا و در چه روایاتی اهل بیت گفتند اسمها را با اعداد ابجدی و اسم والدین محاسبه کنید و تشخیص بدید خوبه یا بد ؟؟ یا اسم اعظم را اینطوری برای خود حساب کنید ؟؟این همه ذکر و دعا یاددادن خب اگر چنین چیزی بود اینا را هم میگفتند. بخلی نبود از ان طرف.به ما توصیه کردند اسم خوب بگذارید محمدو علی و… تاکید شده امابا محاسبات ابجدی بعضیها اینار ا میخوان عوض کنند به بهانه های مختلف این خلاف کلام معصومین علیهم السلام است
سلام محمد حسین
بسیاری از مطالب هست که در روایات امامان معصوم علیهم السلام نیامده، اما بعضا توسط صحابه و یا اولیا الله با استدلال عقلی و علمی به نتایجی رسیده اند و آن را در کتب علوم غریبه اورده اند و چون عقلا ً و شرعاً ضرری ندارد مورد پذیرش دیگر علمای علم اعداد و حروف قرار گرفته است.