کتاب «لسان الوقت خراسان» به قلم مهدی قربانی معرفینامهای از اندیشه، اخلاق، کردار و آثار عارف و واعظ بزرگ خراسان، شیخ ابوعلی فضلبن محمد فارمدی است.
آری! درباره مقام علمی، ادبی، عرفانی این عارف در کتابهای تاریخ و فرهنگ و تذکره و دیگر منابع، قولهای مختلفی آمده است. از جمله اینکه «او از مشاهیر رجال علم، ادب، عرفان و تصوف بود. شرح حال او در اکثر تذکرههای رجال عرفان و تصوف آمده است و همگان از او تجلیل و تکریم نمودهاند. او علاوه بر اینکه از صوفیان مشهور عصر خود بوده از اهل حدیث و روایت هم به حساب آمده و تا کنون کتاب مستقلی برای وی نوشته نشده است.»
شیخ ابوعلی فضلبن محمد فارمدی (۴۰۲ – ۴۷۷ هـ ق) از عارفان و واعظان نامدار طوس و چون زادگاه او فارمد از روستاهای طوس بود، به فارمدی معروف شد. مرقد او هم در آبادی فارمد در شمال شهر مشهد مقدس قرار دارد.
در این کتاب همچنین زندگینامه شیخ علی مقدادی اصفهانی فرزند مرحوم نخودکی که در جوار ابوعلی فارمدی مدفون شده، آورده شده است.
چاپ نخست کتاب «لسانالوقت خراسان» در ۶۰ صفحه مصور از سوی انتشارات قاف مشهد چاپ و منتشر شد. این کتاب با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و بهای ۵۰۰۰ هزارتومان است.