گرچه خودکشی از نظر روانشناسی دلایل و زوایای مختلفی دارد که هیچ یک از آنان نمی تواند خودکشی را توجیه کرده و آن را جایز بشمارد زیرا مراجع عالیقدر تقلید فرموده اند :….
آیت الله مکارم شیرازی در این باره می گوید: «خودکشى به یقین از گناهان کبیره است و مالکیت انسان نسبت به نفس خویش، نمى تواند دلیلی بر خودکشى شود. همان گونه که مالکیت انسان نسبت به اموالش، نمى تواند مجوز آتش زدن آن گردد. البته باید تمام مراسم را براى این گونه افراد مانند مسلمان عادی انجام داد، و براى نجات آن ها دعا کرد، شاید مشمول عفو الهى واقع شوند.»
آیت الله صافی گلپایگانی نیز می گوید: «خودکشی از گناهان کبیره است؛ اما شرکت در مراسم تشییع و ترحیم کسی که خودکشی کرده، مانعی ندارد.»
راقم این سطور مهدی قربانی «انیس الکتاب» در این باره گوید : چنان چه خودکشی فرد از مصادیق جنون ادواری و آنی تلقی نشود و بستگان متوفی قصد دارند برایس دعا کنند و طلب عفو وبخشش نمایند تا مورد آمرزش حق تعالی واقع شود به حکم دعای شریف:
اللهم اغفر للمومنین و المومنات و المسلمین و المسلمات الاحیاء منهم و الاموات تابع بیننا و بینهم بالخیرات انک مجیب الدعوات انک غافر الخطیئات انک علی کل شیء قدیر.
اول : بررسی کنند آن چه از حق الناس برعهده داشته بجا آورند.در این خصوص نماز مخصوصی را در سایت بدان اشاره نمود ایم .
دوم ، اگر اهل انجام فرائض دینی نبود و از حق الله مانند نماز و روزه و…از او فوت شده نایب گرفته و بجا آورند.
سوم خیرات و مبرات و دعاهای مرسومه , نماز توبه را بجا آورندو در عین حال چنا چه کسی بیش از این بخواهد دقت کند بهتر است تماس بگیرد تا اوضاع و احوال شخص خود کشی کرده مورد بررسی بیشتر قرار گیرد
tahks alat
سلام من خواهری دارم ک مشکل اختلال شخصیت داره وبدون فکر حرف میزنه و خیلی،اسم خودکشی میاره و بیشتر شبیه تهدید ، ک گاها خودکشی جدی میکنه و نجات پیدا میکنه و خواهر دیگه ای داشتم بچه بود ۱۲ سال تفاوت سنی داشتن با خواهر مریضیم اینقد تو گوش این بچه اسم خودکشی آورد ک خواهر کوچکم روز مراسم تشیع مادرم خودکشی کرد همراه خواهر مریضیم و ابجی کوچکم ک ۱۶ سال داشت پاک و معصوم بود مرد تکلیف چیه
سلام
میتوانید
پرسش خودتان را با ایدی تلگرام anisgh@ مطرح کنید