بیوگرافیِ جواد حامدی حقّ

بیوگرافیِ جواد حامدی حقّ ( ویرایش ۴ )

بیوگرافیِ جواد حامدی حقّ
رفت عمر و شد سپید این گیسوان تا به خود آمدآیم، بهاران شد خزان
دان که «حامد» راز و رَمزِ زندگی کار و خدمت، عشق و توحید است به جان

بنده‌ی خدا: جواد حامدی حقّ، فرزند حسن، در ۱۳ خرداد ماه ۱۳۱۹ خورشیدی از پدر و مادری مؤمن، پرهیزکار، ساعی، نافع، اهل علم و عرفان، در شهر تبریز، محله ی راسته ی کوچه‌ی دربند حصار بن بست سلطانی حقّ دیده به جهان گشود.
دوران تحصیلات ابتدایی با شش سالگی شروع و هنرستان را در شهر تبریز با رتبه ی شاگرد اوّلی گذرانده و در تهران به اخذ دیپلم متفرقه‌ی ریاضی نایل، در آزمونِ کنکور اعزام دانشجو به خارج، با رتبه ی ممتاز پذیرفته شد. با معاف شدن از خدمت سربازی، و دریافت پذیرش جهت ادامه‌ی تحصیل در سال ۱۳۳۷ خورشیدی به آلمان سفر نمود. در دانشگاه کنستانس آلمان به خاطر حسن رفتار و موفقّیت بی نظیر در تحصیلات، سه سال به عنوان پرزدنتِ دانشجویان خارجی انتخاب گردید. با اخذ کارشناسی ساختمان و کارشناسی ارشدِ معماری جهت خدمت به خلق و خانواده به ایران بازگشت. از دانشگاه پدافند ملّی موفّق به اخذ لیسانس مدیریت گردیده، در راستایِ کسبِ مدارجِ والای علمی گواهینامه‌های مدیریت ایزو و سرممیزی را زا کشورهای سوئد، نروژ، سو یس و کانون مهندسان ایران دریافت نمود و به افتخارِ مدیریت ایزو نیز نایل شد.

از سال ۱۳۴۴ طی پنجاه سال تلاش و مجاهدتِ شبانه روزی، تعداد ۳۲۰۸ پروژه‌ی عمرانی و آبادانی در اقصی نقاط کشور به مرحله ی طراحی، اجراء و بهره برداری در آورد. بدون هیچ انتظاری از کُنهِ جان و ژرفایِ دل با اشتیاقِ غیر قابل وصفی و صادقانه برای خدمت در روستاها و شهرهای ایران تلاش نمود پس از دوران بازنشستگی و دریافت بهترین رتبه ی پیش کسوتی، همچنان مشغول به کار، کوشش و ادامه ی تحصیل پرداخت. با اخذ دکترای مدیریت دولتی گرایش رفتار سازمانی در مسیر خدمتِ به خلقِ عزیز، اجتماع و کشورِ ایران همیشه صادقانه گام برداشت.
از جمله فعالّیت‎های مدت ۵۵ سال در عرصه‌‌ی خدمت و آبادانیِ کشور: طرّاحیِ نقشه‌های مراحل یک، دو وجزئیاتِ معماری، تاسیسات مکانیکی و برقی، انجام محاسبات سازه، نظارت، اجراء، بهسازی، بررسی و تصویب پروژهای عمرانی، آبادانی و مدیریت طرح‌های شهر سازی با انجام متره و بر آوردِ هزینه‌های مربوطه بوده است دارای چندین نشان، مدال لیاقت، لوح تقدیر، تشویق‌های کتبی و قدردانی می باشد. هزینه ی پروژه‌های اجزاء شده به ارزش ریالی دوران خدمت ۵۵ سال: بیش از معادل ۵۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال (با احتساب نرخ روز و زمانِ خود، بیش از مبلغِ ۳۱۰۰۰۰۰۰ دلار آمریکا) می‌باشد.
با علاقه و میل شدیدی که به مطالعه و تحقیق در امور عرفانی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی، اخلاق، آداب، رفتار و افکار مشاهیرِ ِعرفاء و اولیاء الله و نیز ساختار خانقاه‌ها داشت تا کنون تعداد ۷۰ جلد کتاب‌های جزئیات اجرائی، تیپ قراردادهای پیمانکاران، شرح خدمات شاغلان در سازمان مدیریت‌ها، شرکت‌ها و صنعت ساختمان، مقاله‌های آموزشی فنی، اجرائی، اداری، حقوقی، مدیریتی، ادبی، عرفانی، تفسیر و فلسفه تألیف نموده که ۳۰ جلد آن‌ها با اَخذِ و کسب مجوز رسمی به چاپ و انتشار رسیده که هرکدام مرجعِ مطمئن، قابلِ استفاده و ارزشمند برای اهل تحقیق، پژوهش، دانشجویان فنی، ادبّیات و علاقه مندان به سیر و سلوک و طالبانِ تاریخ و شرح حالِ بزرگان عرفان و شاعران و عالمان محسوب می‌شود.
علاقه ی وافر به تصّوف و سیر طریق عرفانی سبب شد تا با یاوری یاورِ مطلق به یادگیری دانش علمی و عملی طریقت و اگاهی به مقامات و احولات عرفانیِ بزرگان و نام آوران طریقتِ ایران و جان به تألیف و تصحیح کُتبِ عرفانی متعدّدی مبادرت و آثار ماندگاری در این حوزه نیز به یادگار گذارد که منبعِ ارزشمندی در جهتِ تحقیق و تَفّحصِ سالکان، دانش پژوهان و دانشجویان در تألیف پایان نامه ‌ها وتدوین مقالات عرفانی به شمار می رود. از جمله ی این آثار می توان به کتاب‌های عرفانیِ «مثنوی المصباح»، «راز و نیاز در نماز با خدای بی نیاز»، «اَسرار و رموز عشق و محبت»، «شرح حال علرف عالیقدر پیر پاره دوز»، «اُسطر غیبیه»، «جامع الکلّیات» و «جلدِ اوّل و دوّمِ گلزار حامد به تعداد هزار و یک بیت شعر و ۹۰۰ صفحه در دو جلد» و کتاب‌های دیگر با عناوین: « توحیدِ خدا» و «شطرنجِ وجود» و «شرح رساله ی معرفت و رساله‌های ذکر یه، چهل مقام و عقبات» و «شرحِ حالِ عارف عالیقدر تبریزی میر بُرنا» و «شرح و تفسیر ۱۱۰ آیه ی شریفه ی قرآن مجید به زبانِ شیرین فارسی» با «کتابِ وحدتِ وجود » و کتاب‌های گذری بر تاریخ و شرح ادیان و عرفان، علی (ع) مقتدایِ جاودانِ بشریّت، جلد دوّم کتابِ تیپ قراردادهای ساختمانی، زودودنِ غبار حجاب و موانع توحید از دلِ شیخ صنعان در عشق دخترِ ترسا و کتاب تسخیر قُلّه ی صفاتِ والای انسانیّت با شرحِ چگونگی رسیدن به مقام با کتابِ سیما و بیوگرافی چهل نورِ هدایتگرِ جهان عرفان تا تاریخ خرداد ۱۴۰۱ و کتاب شرح خدمات شاغلان رشته ی ساختمان با امورِ ایمنی نام برد.
این کوشش و اقدامات مورد توجّه و تقدیر بسیاری از بزرگان علم و ادب، عرفان و سالکان زمان، محققّان و اساتید دانشگاهایِ ایران قرار گرفته است.
علاوه برخدمات اجمالی شرح داده شده از سوی حضرتِ حقّ تبارک و تعالی به ذوقِ والای هنری نیز آراسته بوده و طی سالیان دراز با مطالعات، تحقیقات و سعی زیاد به تدوینِ آثار هنریِ بدیع و چشم نواز در زمینه ی نگارگری و نقّاشی پرتره پرداخته تا جایی که در این زمینه به شبکِ جدیدی از خلاقیّت دست یازیده و این هنر ماندگار به تعداد ۳۳۵ تابلو رنگ روغن تحت عنوان سبک و طریق جدید هنر نقّاشی و نگار گری با شرح حال و گفتاری از صاحِبانِ پُرتره‌ها مشهور شده که با دریافتِ مجوّزِ رسمی چاپ، در حال به ثبت رسانیدن این آثار نیز می باشد. تعداد ۱۳۵ از این تابلوهای نقّاشی سیمایِ عارفان با خانقاه‌ها و مقابر آنان در موزه ی شیراز ماندگار گردید و در معرضِ تماشای عموم قرار گرفته است. نمودار طریقتی وو سلسله نامه ی عارفان، شاعران و عالمانِ مشهور نیز طراحی و ترسیمِ و در ابعادِ عرضِ ۸۰ و طولِ ۱۰۰ سانتیمتر نگارش، تدوین و چاپ شده و در اختیارِ علاقه مندان و در موزه ی ارزشمند شیراز در معرضِ دید قرار گرفته است.
عمری در جهتِ شرح و اشاعه ی اهمیّتِ توحید و یقین به وحدانیّتِ ذاتِ اُقدسِ الهی قلم زده و سخنرانی‌هایی نموده و عقیده دارد که شِرک، آفتِ دین و مذهب بوده و خودبینی، خود خواهی، بیکاری و هرگونه دروغ، تظاهر، ریا، بی سوادی، بدبینی و بد خواهی و بی عدالتی آقتِ سعادتِ انسان و مانعِ رسیدن به سعادتِ بندگیِ خداوند است.
خدماتِ بدون تظاهر و اشتهار به خلق و اجتماع را جزوِ عبادتِ مقبول دانسته و معتقد است که از تلاشِ بی ارزش برای وصول به هدفِ بی ارزش تر باید منصرف شد.. به اعتقادِ وی، بُت و خلق پرستی، حجاب خدا پرستی بوده و بدعت و خرافات، سدّ راهِ دریافتِ حقایق است و اجزای تن نباید قبل از فکر و اندیشه حرکت کند. خدمت به خلق، خیرخواهی، یکتاپرستی همراه با کار و کوشش و دوری از تن پروری را از موجبات سعادت دنیا و آخرتِ انسان معرّفی می نماید. با یاری و کسبِ توفیق خدای بی همتای بی نیازِ یکتا همواره با سمتِ نمایندگی تام الاختیار ِکارفرما با شیوه ی مدیریت ِنوینِ ایزو به احداث و اجرای ساختمان‌های بلند مرتبه با کاربری‌های اداری، تجاری و مسکونی تا آخر سال ۱۳۹۹ ادامه یافته است.
از سال ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۱ به ادامه ی تحقیقات، تألیفات و تدوین مقالات عرفانی و شرح تفاسیر قرآن مجید ادامه داده و دو پروژه‌ی ساختمانی مسکونی اداری و هتل پنج ستاره را طراحی نموده شده و برآورد هزینه و متره گردیده است.

اَهمَّ تحقیقات و تألیفاتِ جواد حامدی حقّ تا اردیبهشت سالِ ۱۴۰۱

۱- از سال ۱۳۴۴: داستانِ مصور و آموزشی بُزبُز قندی برای کودکان. لغت نامه و شرح لغاتِ فنی و تخصص رشته ی عمران و معماری از زبان آلمانی به فارسی. شرح حالِ مقتدای اهلِ دل، عارف عالیقدر شیخ علینقی اصطهباناتی. طراحی، ترسیم و تدوین فهرست مقابر علما، بزرگان و عارفان در تخت فولاد اصفهان. شناخت حرفه و فن. تاریخ شهر سازی و بررسی طرح‌های شهرهای قدیم و جدید. چگونگی پیشگیری از خطرات، صدماتِ جانی و کاری کارگاه‌های ساختمانی تا سال ۱۳۴۸٫
۲- از سال ۱۳۴۸: سبک ساختمانهای مسکونی و روحیه ی عمومی روستاهای استان همدان. هنر و تاریخ سبک‌های معماری و کاربردهای مربوطه. شرح حال و مکتوباتِ عارفِ عالیقدر شیخ مجدالدّین بغدادی خوارزمی ایرانی. شرح خدمات فنی: فاز یک، دو، و مرحله‌ی سه و چگونگی تهیه‌ی نقشه‌های جزییات اجرائی با جداول درصدها وزن آیتم‌های ساختمانی. شرح خدماتِ نظارت بر اجرای عملیاتِ ساختمانی. روش محاسبه ی برآورد مقادیر هزینه‌های ساختمانی.
۳- شرحِ حال و دو رساله عارف عالیقدر شیخ ابوالقاسم جنید بغدادی؛ ۱۳۴۸٫
۴- فرهنگ، روش و آداب سالکان طریقت و توضیح مراسم خانقاه‌ها، ۱۳۴۹٫
۵- شرح حال عارف و استاد جناب آقای علی اکبر بصیری شیرازی، خرداد ۱۳۵۱٫
۶- شرح حال و مکتوبات عارف عالیقدر مجدالدّین بغدادی خوارزمی، فروردین ۱۳۵۱٫
۷- ساختمان‌های کشاورزی، تهران ۱۳۵۴٫
۸- سیستم کنترل پروژه با روش‌های P.C.S و C.P.M، تهران آبان ماهِ ۱۳۵۲٫
۹- اصول سرپرستی و مدیریت، تهران ۱۳۵۲٫
۱۰- شرح حال، رسائل و مکاتیب عارف عالیقدر امیر سید علی همدانی، تهران ۱۳۵۳٫
۱۱- علل رشد جمعیت تهران و چگونگی پیشگیری از آن، ۱۳۶۰٫
۱۲- فواید محاسن وضو و وضوداری، تابستان ۱۳۷۲٫
۱۳- آئین و رسوم خانقاه و خانقاهیان در ادوار مختلف و عصر جدید، ۲۷ تیرماه ۱۳۷۴٫
۱۴- شرح و تفسیر سوره ی مبارکه ی اخلاص، ۲۷ مرداد ۱۳۸۷٫
۱۵- مناسک حجّ عمره و تمتع با شرح و تفسیر سوره توحید، مهرماه ۱۳۸۷٫
۱۶- ساختار مطالعات امکان سنجی پروژه‌های ساختمانی، دی ماه ۱۳۸۹٫
۱۷- کتاب جامع مثنوی المصباح عارف عالیقدر شیخ رشید الدّین محمّد بیدوازی اسفرائینی با شرح و تحقیقات و تفسیرِ ابیات، تهران ۱۳۸۲٫
۱۸- کتابِ جزئیات اجرائی معماری، ۱۳۸۹٫
۱۹- کتابِ جزئیات اجرائی سازه، ۱۳۹۰٫
۲۰- کتابِ جزئیات اجرائی سویل و شهرسازی، ۱۳۹۱٫
۲۱- کتابِ مجموعه ی قرار دادهای پروژه‌های ساختمانی، ۱۳۹۳٫
۲۲- کتابِ جزئیات اجرائی تاسیسات مکانیکی و برقی، ۱۳۹۳٫
۲۳- روش‌های مدرن مدیریت نوین اداره ی کارگاه‌ها و پروژه‌های ساختمانی، ۱۳۹۳٫
۲۴- سیمای عارفان و بزرگان ۳۳۰ نقاشی رنگ روغن با شرح حال و ۱۴۰ طرح و تصاویر خانقاه‌ها و آرامگاه‌ها و بیوگرافی، توضیحات و اشعار (شروع ۱۳۴۵ خاتمه بهمن ماه ۱۳۹۶)اَثرِ جواد حامدی حقّ، چاپ با مجوز نوبت اول ۱۳۹۷٫
۲۵- پایان نامه ی دکترای دانشگاهی: مدیریت دولتی رفتار سازمانی و چگونگی اعمال مدیریت نوینِ مراحل یک، دو و سه پروژه‌های عمرانی و ساختمانی، دی ماه ۱۳۹۳٫
۲۶- کتابِ راز و نیاز در نماز با خالق بی نیاز، ۱۳۹۳٫
۲۷- شرح مستند از وقایع، رویدادها، رفتار، کردار، خدمت به خلق، اجتماع و سیر و سلوک با فرمایش‌های عارف عالیقدر پروفسور حاج دکتر عبدالحمید گنجویان تبریزی ملقّب به «میر بُرنا» تهران آیان ماه ۱۳۹۷٫
۲۸- «گلزار حامد» جلدِ اوّل، مجموعه اشعارِ جواد حامدی حقّ تهران ۱۳۹۶ نشرِ شریف.
۲۹- شرح حال عارف عالیقدر، راهبر یارانِ دل و جان شیخ درویش محمِد کاردهی خراسانی مشهور به پیر پاره دوز، ناشر شریف تهران ۱۳۹۶٫
۳۰- مُقدِمه، تحقیق، تصحیح و شرح کتابِ اَسرار و رموز عشق و محبّت از آثار ماندگار عارف عالیقدر شیخ رشید الدّین محمّد بیدوازی اسفرائینی، تهران فروردین ۱۳۹۶ ناشر: شریف.
۳۱- مُقدِمه، تحقیق، تصحیح و شرح کتابِ اُسطُرِ غیبیّه از آثار ارزشمند عارف عالیقدر شیخ رشید الدّین محمّد بیدوازی اسفرائینی، تهران فروردین ۱۳۹۶ ناشر: شریف.
۳۲- شرح و تفصیل واقعه ی عرفانی شب یکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۲۴ عارف نامی استاد علی اکبر بصیری شیرازی، ۱۳۸۰٫
۳۳- شرح و تفسیر سوره مبارکه ی «نصر» تهران چاپ ۱۳۸۷٫
۳۴- کتاب توحید خدا، پژوهشی پیرامون توحید و خداشناسی با استناد به ایات شریفه ی قرآن، احادیث، روایات ائمه (ع) تفسیر عارفان و عالمان با اشعار و شنیده‌ها به انضمامِ گزیده‌ای از شرحِ اَسماءو صفاتِ مُقَّدَّسِ خداوند با سخنانی از اولیای خدا. تألیف: جواد حامدی حقّ، فروردین ماه ۱۳۹۷؛ ناشر: شریف.
۳۵- پیشگفتار، تحقیق، شرحِ حال، تصحیح، توضیحات و تفسیرِ کتاب ارزشمندِ شطرنجِ وجود اَثرِ عارفِ بزرگوار استاد علی اکبرِ بصیری شیرازی، تهران شهریور ۱۳۹۷، ناشر: شریف.
۳۶- تحقیق، شرح، تدوین و نگارشِ کتاب «جامع الکلیّات» اَثرِ عارفه ی کامه اُم سَلمه بیگم، مُلَقّب به «دعا» با مُقّدمه و شرحِ حال،آبان ماه ۱۳۹۶، ناشر: شریف.
۳۷- پیشگفتار، تحقیق، شرحِ حال، تصحیح، توضیحات و تفسیرِ رساله‌ی معرفتِ عارفِ عالیقدر شیخ نجم الدّینِ کبری به انضمامِ شرح و تفسیرِ رساله‌های ذکریّه، چهل مقام و عقباتِ عارف عالیقدر امیر سیّد علی همدانی، تهران شهریور ۱۳۹۷، ناشر: شریف.
۳۸- تفسیر یکصد و ده آیه ی از آیاتِ پاکیزه‌ی قرآن مجید با زبانِ ساده و شیرین فارسی و دو بیتی‌ها، تألیفُِ جواد حامدی حقّ، تهران شهریور ماه ۱۳۹۸ انتشاراتِ رد پای آبی.
۳۹- شرح ساده با زبانِ شیرین فارسی بر موضوعِ «کتابِ وحدت وجود» با استناد به آیاتِ شریفه ی قرآن محید، احادیث، روایات و تحقیقات با سخنانِ منظوم. تألیف جواد حامدی حقّ سیزده فروردین ماه ۱۳۹۸ تهران، انتشارات رد پای آبی.
۴۰- طرحِ پیوستگی، تدوین و ترسیمِ سلسله نامه‌های عرفانی روندگان شریعت، سالکان طریقت، جویندگان حقیقت، شاعران، عالمان و عارفان نامی با ابعاد ۸۰ در ۱۱۰ سانتیمتر جواد حامدی حقّ. تکثیر تهران دیماه ۱۳۹۷٫
۴۱- مجموعه ی اشعار، جلد دوم «گلزار حامد» شامل ابیاتِ مثنوی، قصیده، غزل، قطعه، تصنیف، رباعی، دو بیتی و طولانی ترجیح بند جواد حامدی حقّ، تهران فروردین ماهِ ۱۳۹۸ناشر: رد پای آبی.
۴۲- گذر ی برتاریخ، شرحِ ادیان و عرفان. پژوهشی به صورتِ پرسش و پاسخ. تألیف: جواد حامدی حقّ. تهران مهر ماه ۱۳۹۸٫ ناشر: شریف.
۴۳- کتابِ «علی (ع) مقتدای جاودان بشریّت» تدوین و تألیف، جواد حامدی حقّ، اسفند ماهِ ۱۳۹۸ ناشر: رد پای آبی.
۴۴- کتابِ سیما و بیوگرافیِ چهل نور هدایتگرِ جهانِ عرفان با خانقاه‌ها و مقابر ایشان، جواد حامدی حقّ، اسفند ماه ۱۳۹۸ ناشر:رد پای آبی.
۴۵- کتابِ شرح وظایف و خدماتِ شاغلان پروژه‌های آبادانی، ساختمانی و اداری، تألیف: جواد حامدی حقّ، چاپ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ ناشر: شریف.
۴۶- جلد دوم تیپ قرار دادهای پروژه‌های آیادانی و ساختمانی، تألیف: جواد حامدی حقّ چاپ فروردین ماه ۱۳۹۹٫
۴۷- زدودنِ غبار حجاب و موانعِ توحید از دلِ شیخ صنعان در عشق دخترِ ترسا به صورتِ نثر مسجع. تألیف: جواد حامدی حقّ، فروردین ماه ۱۳۹۹٫ ناشر: رد پای آبی.
۴۸- کتابِ «تسخیرِ صفاتِ والای قله ی انسانیت با شرح چگونگی رسیدن به آن مقام» ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۹. ناشر: رد پای آبی.
۴۹- تدوین کتاب مدیریت نوین هتل داری در ۱۱۰ صفحه با فرآیندها و نمودارهای اجرایی و اقتصادی با شرح خدمات کارگزاران، خدمتکاران و مدیران. شهریور ۱۳۹۹ جواد حامدی حقّ.
۵۰- تدوین مکتوب و مصوّر شمایل رنگی عارفان عالیقدر در ابعاد ۸۰ در ۱۱۰ سانتیمتر و در ابعاد ۲۰در ۳۰ سانتیمتر با چاپ رنگی و تکثیر مهرماه ۱۳۹۹ حامدی حقّ.
۵۱- مقاله در تعریف، توضیح و چگونگی انجام «مراقبه عرفانی» و قراردادن «وجه» هنگام ادای اذکار، هشتم آبان سال ۱۳۹۹٫ جواد حامدی حقّ.
۵۲- شرح و تفسیر آیه ی مبارکه ۱۸ سوره آل عمران نوامبر ۲۰۲۰ در شهر سن دیاگو کالیفرنیای آمریکا، جواد حامدی حقّ.
۵۳- مقاله، شرح و تفسیر اذکار صبحگاهی در ارتباط با آیه ی پاکیزه ۳۵ سوره مائده، اول ژانویه سال ۲۰۲۱ در سهر سن دیاگو، کالیفرنیای امریکا. جواد حامدی حقّ.
۵۴- تفسیر «الف»و «نون» در رباعی شماره‌ی ۲۶۲ جناب ابوسعید ابوالخیر دیماه ۱۳۹۹ در شهر سن خوزه کالیفرنیای آمریکا. جواد حامدی حقّ.
۵۵- مقاله «اولوالالباب» و ابیات سروده شده ی درخت سر از تنه بریده. ششم ژانویه ۲۰۲۱ در شهر سان دیاگو کالیفرنیای آمریکا. جواد حامدی حقّ.
۵۶- مقاله‌ی، شرح و تفسیر فرمایش: کنت کنزاً مخفیاً….گنجی پنهان بودم… در تاریخ ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۹ در شهر سان دیاگو، کالیفرنیای آمریکا. جواد حامدی حقّ.
۵۷- تألیف کتاب خواطر، اندیشه و آن چه در دل گذرد و چاپ و تکثیر ۱۴۰۰. ناشر « رد پای آبی. در تهران. جواد حامدی حقّ.

نمونه‌ای از سبک نوین نقاشی نگارگری استاد دکتر جواد حامدی حقّ

007 008 07

گلزار حامد؛ اشعار جواد حامدی حق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عبارت امنیتی: *(پاسخ حاصل جمع زیر را در مربع وارد نمایید.)* Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.