ما کاری واجب تر از خود سازی نداریم هر کس که جز این کار دارد، گویی که فرض تر از این کار دارد….«… وَ لا تَکُنْ مِنَ الْغافِلِينَ »(اعراف: 205) ( هزار و یک نکته ، آیت الله حسن زاده آملی ، نکته :112 ، ص 103 )
نظریه وتحلیل: عزیزانی که می خواهند در مسیر سیر سلوک الی الله قدم گذارند و به مقام انسان کامل نائل شوند باید گام به گام دستورالعمل هایی که در کتب بزرگان عرفا و علما آمده است را رعایت نمایند تا ان شاالله تعالی به مقصد مطلوب برسند.
یکی از موارد خودسازی تزکیه نفس است که بزودی مراحل آن را که مقامات اربعه است بیان می کنیم ،اما بدان که که هیچ کس را نباید خوار و پَست بشمار آوری و همه را باید بهتر از خود بدانی و این امر یکی از امور خودسازی است که نباید به دیگران نگاه محقرانه داشته باشیم و خودمان برتر بدانیم به هیچ عنوان چنین تصوری در دلت خطور نکند .