سید عبدالله بیگ زاده

بیگ زاده ، سید عبدالله- خوشنویسِ هنرمند با طرح های کوفی کتیبه ای و دیگر خطوط اسلامی


آقای سید عبدالله بیگ زاده از سادات «حسینی» ، در سال ۱۳۳۱ خورشیدی در شهرستان شیروان (خراسان شمالی ) در خانواده ای مؤمن ومذهبی دیده به جهان گشود.
تحصیلات ابتدایی تا کلاس ششم درشهرستان شیروان به پایان رسانیده ، سپس در کنار پدر به کار کشاورزی و دامداری مشغول شد.
او در نوجوانی باهنرخط وخوشنویسی آشنا و علاقه مند شده، نزد استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی تعلیم خط نمود تا به درجۀ استادی رسید.
او مدتی در مشهد کارگاه تابلو سازی افتتاح و مشغول به فعالیت های هنری گردید.طرح های هنری او در خلق آثار خطوط اسلامی به قدری متنوع و گوناگون است که درآبانماه ۱۴۰۱ که به اتفاق استاد اسماعیلی از کارگاه آقای بیگ زاده دیدن کردیم، استاد اسماعیلی از طرح های زیبا ، نفیس و شگفت انگیز آقای بیگ زاده بسیار تعجب کرده و چندین بار آفرین گفتند. هم چنین استاد عبادی هنرمند خوشنویس و کاتب قرآن کریم ،در مراسم افتتاحیه نمایشگاه خط و آثار استاد یوسف انتظاری هروی که در موزه آستانقدس رضوی برگزارشد، از آثار و طرح های هنری خطوط کوفی کتیبه ای آقای بیگ زاده تعریف و تمجید نمودند.


به عنوان نمونه طرح فوق ،که نام و نام خانوادگی «سید عبدالله بیگ زاه» ؛سال ۱۳۵۶ شمسی، در سن ۲۵ سالگی در قالب عکس خود طراحی نموده است.
از دیگر طرح های بسیار زیبا و حیرت آور او که با خطوط کوفی کتیبه ای اجرا شده، و از مرحلۀ اجاب گذشته و به اعجاز شبیه است، می توان به طراحی سوره یس و الرحمن به خط کوفی کتیبه ای اشاره نمودکه واقعاً شگفت است. این طرح های خوشنویسی خارق العاده برای ساخت در طرح کاشی های اماکن مقدسه مانند مساجد ، حسینیه ها، بقاع امامزادگان و غیره کاربرد دارد. علاوه برآن هرکدام از آن ها نیز میتواند به عنوان یک تابلوی نفیس، مزّین بخش هتل ها و دیگر مراکز گردشگری باشد.
با کمال تأسف باید گفت از آن جایی که در فضای مجازی رعایت حقوق مؤلفین و مصنفین رعایت نمی شود از گذاشتن طرح های متنوع استاد بیگ زاده که بالغ بر سیصد طرح هنری با خطوط مختلف اسلامی است خود داری می شود.
و امّا شوربختانه باید گفت : به لحاظ بی مهری های عمومی به هنر و هنرمند ، این استاد فرهیخته بیش از ده سال است که کارگاه تابلو سازی خود را تعطیل و در شهر خود ششماه به شغل باغداری مشغول و ششماه در منزل مشهد به کارهای هنری می پردازد.
نمونه ای از طرح های استاد بیگ زاده:

این بود خلاصه ای ازمصاحبه و گفتگوی نگارنده ی این سطور، مهدی قربانی«انیس الکتاب» با استاد بیگ زاده.
پنجم آذرماه ۱۴۰۱ خورشیدی مشهد مقدس رضوی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عبارت امنیتی: *(پاسخ حاصل جمع زیر را در مربع وارد نمایید.)* Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.