کتاب خواص الحیوان(ترجمه حیوه الحیوان)

این کتاب به دستور شاه عباس به فارسی ترجمه و طی چند سال گذشته تاکنون… توسط راقم این سطور تصحیح، شرح و تعلیق برآن افزوده شده است، لذا از اشخاص حقیقی و حقوقی که آمادگی دارند برای چاپ و انتشار آن سرمایه گذاری کنند از طریق همین وب سایت نظرات و پیشنهادات خود را مطرخ نمایند.
معرفی مولف وشرح محتوای کتاب
ابوالبقا کمال الدین دمیری (808-742 هـ.ق ) ,جانور شناسی ,محمد بن موسی بن عیسی بن علی دمیری ,جامع سعید السداء,النجم الوهّان فی شرح المنهاج ,منهاج الطّالبین,الدّیباجه ,حیاه الحیوان الکبری ,,
او در مقام یک فقیه معروف شافعی ،« النجم الوهّان فی شرح المنهاج » را در 4 جلد نوشت که تفسیری بر« منهاج الطّالبین » – دستور العمل فقه شافعی توسط نویری – بود ، هم چنین در حدیث ، تفسیر پنج جلدی « الدّیباجه » را در زمینه ی « سنن ابن ماجد » نوشت .
کتاب « حیاه الحیوان الکبری » 0 کتاب جامع در زمینه زندگی حیوانات ) اثر معروف او در جانور شناسی است ، که در واقع یک دائره المعارف حجیم فرا جانوری است و به تعداد زیادی از حیوانات ، به صورت الفبایی ، می پردازد . این مقالات از لحاظ حجم متفاوتند .
برخی از حیوانات ، به صورت الفبایی ، می پردازد . این مقالات از لحاظ حجم متفاوتند .برخی مانند یک رساله ی کامل ، طولانی است و برخی به چند خط محدود می شود . زیر هر مقاله ، اطلاعات به این ترتیب داده شده است :
1- نام حیوان از نظر لغوی و رفتار او در محیط و.. .. .
2- توصیف رفتاری حیوانات در زیستگاه خود.
3- آداب ورسوم در رابطه با حیوانات .
4- سئوالهای شرعی و استفاده مشروع و نا مشرع از اجزای مختلف حیوانات حرام گوشت برای غذا و اهداف دیگر .
5- ضرب المثلهای مربوط به حیوانات
6- خواص پزشکی و درمانی اجزای مختلف حیوانات .
7- پنهان سازی و تلاش حیوانات برای دفع و فرار از خطر ها .
8- تعبیر خواب ؛ یعنی اگر آن حیوان در خواب دیده شود ، چه تعبیری دارد .
9- اثر دمّیری محبوبیت زیادی یافت و در قاهره و انگلستان بارها به چاپ رسید .
ابوالبقا کمال الدین دمیری (808-742 هـ.ق )
محمد بن موسی بن عیسی بن علی دمیری در سال 742 هـ. ق در قاهره متولد شد . او نزد فقیه بزرگ شافعی ، سبکی ، و معلمان دیگر آموزش دید و در فقه ، حدیث ، تفسیر قرآن و ادبیات دانش کسب کرد . وی بعد از آن در الأزهر به معلمی پرداخت و مطالعات وسیعی را در زمینه ی جانوران انجام داد . او بعد از عمری تعلیم و تدریس در سال 808 هـ .ق از دنیا رفت و در قبرستان صوفی ، در کنار «جامع سعید السداء» دفن شد .

24 thoughts to “کتاب خواص الحیوان(ترجمه حیوه الحیوان)”

    1. سلام خانم سایه
      حدود 30میلیون تومان هزینه اگر سرمایه گذار باشد آماده همکاری هستیم – نوار بالای وب سایت- تماس باما – ایمیل بزنند

  1. سلام.آقای باقری ممنون که پاسخ دادید یه زحمتی براتون داشتم میخوام بدونم این متنی که براتون مینویسم در این کتاب وجود داره اگه هست لطف میکنید همین قسمت رو برای من ارسال کنید
    گویند زاغ سیصد سال بزید و گاه سال عمرش ازین نیز بگذرد .عقاب را سال عمر سی بیش نباشد…

    1. سلام آقا محسن عزیز
      این متن احتمالا مربوط به کتاب – عجایب المخلوقات – باشد زیرا دراین کتاب گفته : زاغ یکنوع بزرگ و سیاه بود که زیاده از هزار سال عمر کند…

  2. سلام خانم رایکا
    آری ؛ آن چه مورد نظر است در این کتاب هست؛ بسیار جامع و قابل استفاده برای مراکز طب سنتی و یا داشتجویان رشته دامپزشکی و…

    1. سلام آقا حامد
      منظورتان پایان نامه است؟
      اگر چنین است بدون استفاده از کتاب حیوه الحیوان و خواص الحیوان بعید می دانم نتایج رضایت بخشی بدست آورید

  3. با سلام. آیا مطالب این کتاب با مندرجات کتاب جاحظ متفاوت است؟ و آیا چیزی اضافه تر دارد؟

  4. آقا بنده ده سال قبل کتاب حیات الحیوان دمیری عربی چاپ سنگی مطالعه کردم خیلی دنبالش بود چون در زمینه طب و علوم غریبه مطالعه داشتم ولی برای تحقیقات جانور شناسی یک کتاب چند جلدی عربی جدید الچاپ دیدم دقیقا یادم نیست الحیوان نامی با نام قزوینی چاپ بیروت یا قاهره بود اون کتاب کاملا درباره حیوانات بود چون کتاب دمیری بیشتر بجنبه شرعیات و احکام روایات اهل سنت پرداخته و طولانی هست شما چه نوع حاشیه ای بر این کتاب قزوینی زدید در زمینه حیوان شناسی یا دیگر موارد میشه توضیح بدید

    1. سلام آقا مهدی عزیز
      خواص الحیوان را تصحیح و شرح داده ام بالغ بر 400 صفحه است – بدنیال سرمایه گذار برای چاپ – این کتاب بسیار ارزشمند و مفید است- تحولی در طب سنتی و درمان بسیاری از بیماری های صعب العلاج ایجاد خواهد کرد

    1. سلام سارا خانم
      این کتاب با پنج سال تلاش توسط حاج آقا تصحیح و در حال ویرایش نهایی است ، در صورت تامین اعتبار میتواند همین امسال چاپ و منتشر شود

  5. سلام و درود بر هم اسم خودم آقای مهدی قربانی
    از نوار بالای سایت – تماس باما- ایمیل بزنید – تا راهنمایی شوید

  6. «۱- نام حیوان و خصوصیات های دستوری و لغوی آن…۶- خصوصیات هایپزشکی و خصوصیات های دیگر بخش های مختلف حیوان…»
    عزیز من «خصوصیّات» خودش جمع است. «خصوصیات ها» دیگر چه صیغه‌یی‌ست؟

  7. با سلام. بنده در دانشگاه مک گیل یک نسخه چاب سنگی این کتاب را دیدم که در سال 1285 قمری به چاب رسیده. در صفحه اول نام ناصرالدین شاه دیده میشود که گویا کاتب آن را به شاه قاجار هدیه داده است. این نسخه در گارخانه علی قلی خان قاجار به طبع رسیده است. سوال بنده این است که آیا جنابعالی اطلاع دارید کاتب / نویسنده این نسخه چه کسی است؟
    با تشکر

    1. سلام خانم الیزا
      برای تبادل نظر بیشتر و سهولت در کار -لطفا از طریق نوار بالای سایت -تماس باکارشناس- ایمیل بزنید و در صورت امکان شماره تلگرام و یا تلفن همراه بذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عبارت امنیتی: *(پاسخ حاصل جمع زیر را در مربع وارد نمایید.)* Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.